Acum câteva ore, ELCEN a anunțat că a fost remediată avaria din cauza căreia 3.500 de imobile ale Capitalei au fost afectate, 75 % dintre acestea aflându-se în sectoarele 2 și 3, potrivit informațiilor care au fost transmise de reprezentanții Termoenergetica.
Bucureștenii primesc, acum, încă o veste proastă. După câteva zile fără apa calda și căldură, din cauza avariei majore de la CET Sud, cetățenii care rezistă fără apă caldă și căldură de 5 zile nu se pot bucura de știrea conform căreia avaria fusese remediată și urma ca în seara aceasta să nu mai stea frig.
”În acest moment, avaria este soluționată, iar CET București Sud revine în această seară la parametrii de temperatură optimi, astfel încât, cetățenii care au fost afectați de această avarie vor avea apă caldă și căldură. Totodată, la CET Grozăvești, lucrările de modernizare vor fi finalizate în cursul zilei de joi”. Capacitatea de livrare va fi mărită, astfel încât parametrii de temperatură vor fi îmbunătățiți și vor ajunge la valori ce vor permite furnizarea în condiții optime a agentului termic”, au transmis reprezentanții ELCEN.
Surse GÂNDUL.RO ne-au dezvăluit, ÎN EXCLUSIVITATE, că – după ce s-a dat drumul apei calde în urmă cu trei ore – la CET Sud sunt din nou probleme. Altă avarie. ”Și, din nefericire, nu se știe cât va dura până când va fi remediată”, iar lucrurile vor reveni la mult dorita normalitate.
Pe de altă parte, aceleași surse afirma că ELCEN ”poartă vinovăția faptului că nu exista presiune și în loc de 70 de grade temperatura în centrala este menținuta la 54-58 grade, ceea ce face ca în casele oamenilor sa ajungă o apă doar calduță, iar caloriferele rămân aproape reci”.
Potrivit datelor economica.net, motivele pentru care o mare parte dintre locuitorii Capitalei nu au avut agent termic sau au avut agent termic la valoare sub cea optimă sunt „remediere avarie rețea primară, parametri insuficienți de funcționare a agentului termic, parametri insuficienți CET Sud”. În unele zone, locuitorii nu au de sâmbătă fie căldură, fie apă caldă, fie nu beneficiază de niciunul dintre servicii.
”Scăderea bruscă a temperaturilor exterioare din ultimele zile a generat presiune suplimentară asupra sistemului de încălzire învechit și degradat care se confruntă deja cu misiunea extrem de dificilă de a face față problemelor tehnice majore determinate de lipsa de investiții în modernizare. Ca urmare a acestor probleme, sistemul nu beneficiază de flexibilitatea necesară care să ii permită adaptarea rapidă la modificări bruște ale condițiilor meteo exterioare”, s-a precizat într-un comunicat ELCEN transmis acum câteva zile.